Кінопоказ «Якщо дерево впаде: історія Фронту визволення Землі»

Показ документальної стрічки про один з набільш відомих радикальних природозахисних рухів.

У грудні 2005 року Деніел Макгоуен був заарештований федеральними агентами в ході операції, спрямованої проти природоохоронців, пов'язаних із «Фронтом визволення Землі» — групою, яку ФБР в той час називало «головною національною терористичною загрозою».

Фронт, який функціонував як мережа анонімних незалежних осередків, протягом багатьох років влаштовував масштабні підпали об'єктів, які вважав причетними до руйнування довкілля — лісопереробних підприємств, автосалонів позашляховиків, боєнь для диких коней і дорогих лижних курортів.

Фільм розповідає захоплюючу історію злету і падіння одного з осередків Фронту. Спираючись на рідкісні архівні відеоматеріали та інтерв'ю як з самими активістами, так і з прокурором і детективом, які переслідували їх, режисер досліджує бурхливий період діяльності Фронту звільнення Землі з 1995 і до початку 2001 року.

У цей час екологічні активісти боролися з лісопереробними компаніями і прогалинами в законодавстві, коли проблеми навколишнього середовища ще не здавалися безнадійними, а значення слова «тероризм» не було пов'язане із подіями 11 вересня.

Джерело fb.com/eco.plat.1/

PBS POV If A Tree Falls A Story of the Earth Liberation Front 720p HDTV x264 AC3 MVGroup
Завантажити MKV, 1.74 GB
magnet:?xt=urn:btih:21259042678ebacc958580252ad853c711ea6a5c